Снимка ДоналдТръмп, фейсбукИсторическа новина долеят от САЩ. Камарата на представителите на

...
Снимка ДоналдТръмп, фейсбукИсторическа новина долеят от САЩ. Камарата на представителите на
Коментари Харесай

Доналд Тръмп за втори път е подложен на импийчмънт

Снимка ДоналдТръмп, фейсбук

Историческа вест долеят от Съединени американски щати.  Камарата на представителите на Съединени американски щати гласоподава президентът Доналд Тръмп за повторно да бъде подложен на импийчмънт след обсадата на Капитолия предходната седмица. С това той стана първият президент в историята на страната си, подлаган два пъти на импийчмънт, предадоха международните организации.

Развръзката, която беше предстояща, идва единствено седем дни преди Тръмп да напусне поста и определеният за президент Джо Байдън да встъпи в служба.

Резолюцията за импийчмънта беше подкрепена с 232 против 197 гласа. Гласовете за одобряването на самодейността обаче пристигнаха и от двете партии в американската Камара на представителите; 10 членове на Конгреса гласоподаваха в поддръжка на импийчмънта.

Контролираната от демократите Камара на представителите упрекна Тръмп в подстрекателство на бунт, откакто навалица негови последователи, ядосани от изказванията му за изборни фалшификации, щурмуваха Конгреса и краткотрайно прекратиха взаимното съвещание на двете камари за одобряването на успеха на Байдън.

Импийчмънтът в Камарата на представителите ще докара до правосъден развой в Сената. За да бъде приет за отговорен Тръмп, е належащо болшинство от две трети в горната камара, която обаче към момента е под контрола на републиканците. Ще е нужно над десетина сенатори от републиканците да го признаят за отговорен, само че към този момент нито един не е дал поръчка, че ще стори сходно нещо.

Доста малко евентуално наподобява да се стигне до развръзка преди полагането на клетва от Байдън като президент. Макар и да може да се окаже прекомерно късно да отстранява Тръмп от власт, Сенатът може също по този начин да гласоподава да му бъде неразрешено да се кандидатира още веднъж за обществена служба, за което ще е нужно единствено нормално болшинство, съобщи Българска телеграфна агенция.

През 2019 година Тръмп още веднъж беше подложен на импийчмънт, само че предходната година Сенатът го оправда.

Снощното гласоподаване в Камарата на представителите се състоя след неколкочасови разисквания в същата пленарна зала, която беше евакуирана преди седмица, откакто разбунтувалите се последователи на Тръмп се стекоха на Капитолия.

Гласуването на импийчмънта се състоя и ден откакто вицепрезидентът Майк Пенс отхвърли да извърши апелите на демократите да се позове на 25-тата корекция на конституцията и да в профил шефа си от служба.

Тръмп остана индиферентен и не пое никаква отговорност за ролята си в нападението против Конгреса предходната седмица, при което починаха пет души, отбелязва ДПА.

Снощи той прикани американските жители да не нарушават закона и да не вземат участие в политическо принуждение.

Заради опасения от ново принуждение към полагането на клетва на определения за президент на Съединени американски щати демократ ограниченията за сигурност на Капитолия бяха затегнати осезаемо.

Вчера за защита на постройката бяха ситуирани хиляди военнослужещи от Националната армия. На фрагменти в обществените мрежи беше показано по какъв начин някои от тях си почиват в залите на Конгреса преди разискванията по импийчмънта.

Асошиейтед прес отбелязва по отношение на наличието на Националната армия, че през вчерашния ден регионът на Капитолия е приличал на боен лагер

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР